Pedicure is een dankbaar en veelzijdig beroep. De Pedicure doet alles om de voet in een uitstekende conditie te brengen én te houden en geeft adviezen voor goed schoeisel. Daarnaast behandelt de Pedicure alle aan de voet voorkomende klachten, zoals eeltplekken, likdoorns, ingroeiende nagels en traumanagels. De Pedicure heeft vaak de eerste signaalfunctie bij bijvoorbeeld standafwijkingen van de voet en aandoeningen aan de huid.

Om alle behandelingen goed te kunnen verrichten is een uitgebreide opleiding nodig. Tijdens de opleiding leer je ook welke klachten je als Pedicure zelf mag behandelen en wanneer je in de zorgketen moet doorverwijzen. Als Pedicure kun je het beroep op vele manieren uitoefenen:

  • een eigen praktijk aan huis
  • ambulant, bij cliënten thuis
  • in combinatie met het beroep schoonheidsspecialiste
  • als deeltaak bij het hoofdberoep zieken- of bejaardenverzorger
  • bij bedrijven, waaraan een pedicuresalon is verbonden, zoals schoenenzaken of schoonheidssalons
  • als assistent bij een zelfstandig Pedicure
  • als Pedicure in ziekenhuizen of psychiatrische inrichtingen.

Kortom, Pedicure is een beroep met veel mogelijkheden. De vraag naar goede Pedicures neemt, volgens diverse brancheonderzoeken, toe. Nederland vergrijst en steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging.

Kaledi verzorgt de pedicure opleiding overijssel op haar leslocatie in Hengelo Twente. Wij werken uitsluitend met kleine groepen, maximaal 6 cursisten in de praktijklessen. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en praktijkgericht onderwijs. Onze opleiding tot Pedicure wordt ondersteund door de Branche organisatie ProVoet.

Opleidingsduur en intensiteit
De opleiding duurt ongeveer een jaar. Je gaat dan 1 dagdeel à 3 uur per week naar school. De lestijden zijn van 9.00 tot 12.00 uur of van 19.00 uur tot 22.00 uur en daarnaast heb je nog huiswerk van gemiddeld 1 tot 3 uur per dag. Verspreid over het opleidingsjaar volgt de opleiding de kerstvakantie en de grote schoolvakantie.

Studiemateriaal
Wanneer je gaat deelnemen aan de basisopleiding Pedicure hoort daarbij een zeer uitgebreide materialen- en producten-set. Verder wordt er gebruikt gemaakt van de studieboeken van Les Pieds, Dit zijn zeer overzichtelijke en praktische studieboeken.

Examens
Examens zullen worden afgenomen door een landelijk erkend examenbureau in Amersfoort. Hier zul je 4 keer een theorie examen, 1 keer een proeve van bekwaamheid en 1 criteriumgericht interview ondernemersvaardigheden moeten afleggen. Bij voldoende deelname, vinden de theorie examens op de les locatie plaats.

Wij laten de examens verzorgen door Exuive te Amersfoort. Het grote voordeel van dit examenbureau is dat wij de examens zelf kunnen plannen en niet afhankelijk zijn van landelijke examen periodes. De theorie examens worden digitaal afgenomen en mocht u onverhoopt zakken, dan bent u in de gelegenheid om direct te herkansen en anders gegarandeerd binnen 3 weken. Op deze wijze zult u niet gaan achterlopen op het opleidingstraject. De praktijkexamens worden afgesloten met een criterium gericht interview en u krijgt direct uw uitslag. Mocht u zakken, dan kunt u ook weer gegarandeerd binnen 3 weken herexamen doen.

Mocht je interesse hebben in een stageplaats dan kun je contact opnemen met Marieke Rouweler 085 – 487 03 80.

Indien je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebt, bel ons dan gerust of maak een vrijblijvende afspraak ook is het mogelijk om tijdens een praktijkles mee te kijken.