Home » Opleidingen » Allround nagelstyliste

Allround nagelstyliste

Altijd al nagelstyliste willen worden, maar de stap nooit gezet?

In onze opleiding allround nagelstyliste leren wij jou in 17 dagdelen alle basistechnieken die nodig zijn om kunstnagels te zetten met beide systemen (gel en acryl). Uiteraard leer je niet alleen de praktijk maar ook de theorie. Een zeer belangrijk onderdeel waaraan wij ook veel aandacht schenken. Alle facetten komen aan bod en aan het einde van de opleiding ben je écht een allrounder.

Onze opleiding nagelstyliste is praktijkgericht. Wekelijks week wordt er praktijk- en theorieles gegeven. Tijdens deze lessen wordt ruimschoots aandacht besteed aan het opstellen van een anamnese- en behandelplan en het adviseren van een passende set nagels gel of acryl.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Theorie
Om naast een mooie sets nagels te zetten, is het belangrijk om een goede theoretische achtergrond te hebben. Tijdens de theorie behandelen wij de anatomie van hand en nagels, hygiëne in de nagelsalon, nagelziektes en pathologische aandoeningen.

Manicure
Tijdens de lessen manicure leer je een goede manicurebehandeling. De manicure behandeling bestaat uit het verzorgen van hand en nagels, massage, nagelomgeving reinigen, nagels strak lakken en zetten van Gelpolish.

Prep & Tips
Voorbereiden van de natuurlijke nagels, plaatsen en blenden van Tips, vijltechnieken.

Geltechnieken
Voor het zetten van een mooie set gelnagels is het belangrijk de natuurlijke nagel goed voor te bereiden. Verder behandelen wij de vijltechnieken en schema’s, het plaatsen van tips, sjablonen plaatsen, gelproduct plaatsen, 1-kleursysteem, 2-kleurensysteem(french), reversetechniek, afwerken en nabehandelen.

Acryltechnieken
Voor het zetten van een mooie set acrylnagels is het belangrijk de natuurlijke nagel goed voor te bereiden., Verder behandelen wij de verschillende vijltechnieken en schema’s, het plaatsen van tips, sjablonen plaatsen, acrylproduct plaatsen, 1-kleursysteem, 2-kleurensysteem(french), reversetechniek, afwerken en nabehandelen.

Probleemnagels
Natuurlijk zijn niet alle nagels die wij in de salon tegen komen volkomen gezond. Je zult altijd te maken gaan krijgen met probleemnagels. In de opleiding gaan wij de verschillende technieken bespreken om probleemnagels te behandelen. Daarbij gaan wij het hebben over diverse producten en het opzetten van behandelplannen voor probleemnagels.

Natuurlijke nagelversteviging
Welke producten kan ik gebruiken voor natuurlijke nagelversteviging en welke technieken ga ik toepassen bij de verschillende vormen van de natuurlijke nagel.

Wat kun je na het behalen van de opleiding allround nagelstylist?

Na het behalen van je diploma ben je in staat om een professionele manicurebehandeling te geven en het zetten van een professionele set Gel- of acrylnagels. Advies betreffende de juiste verzorging van handen en nagels behoort tot je kunnen. Met al deze kennis en vaardigheden kun je o.a.:
-een eigen salon starten
-gaan werken in een schoonheidssalon of nagelstudio.

Opleidingsduur en intensiteit
De opleiding allround nagelstyliste duurt 17 weken, waarbij je 1 dagdeel per week naar school gaat. De lestijden zijn van 9.00 tot 12.00 uur of van 19.00 tot 22.00 uur. Daarnaast heb je nog huiswerk van gemiddeld 1 tot 3 uur per dag. Verspreid over het opleidingsjaar volgt de opleiding de reguliere schoolvakanties.

Toegankelijk voor iedereen!
De opleiding nagelstyliste is voor iedereen toegankelijk, maar wel adviseren wij een goede beheersing van de Nederlandse taal en een opleidingsniveau van MBO 2.

Studiemateriaal
Wanneer je gaat deelnemen aan de opleiding allround nagelstyliste hoort daarbij een zeer uitgebreid materialenpakket.

Examens
Je moet 1 keer een theorie examen en 1 keer praktijkexamen afleggen. Na een positieve afronding van beide examens ontvang je het diploma Allround Nagelstyliste van Kaledi Beauty Academy. Met dit diploma kan je werken in iedere nagelsalon en kan je ook voor jezelf starten.

 • anatomie en pathologie
 • hygiëne, arbo en milieu, zowel in theorie als praktijk
 • anamnese afnemen
 • Spa manicure met massage
 • Aanbrengen Polish kleur en french
 • Soak off gel prep en applicatie kleur en french
 • Gel systeem – prep en verwerken gel one tone
 • Tip applicatie
 • Tip overlay gel one tone
 • Nabehandeling en/of correct verwijderen & one tone gel
 • Gel French Sculpture met en zonder tip
 • Acryl systeem – oppakken en verwerken acryl one tone
 • Acryl one tone op sjabloon
 • Nabehandeling en/of correct verwijderen & one tone acryl
Lesdag Start datum Lestijden
woensdagavond 31 januari 2024  19.00 tot 22.00 uur
woensdagochtend 28 februari 2024  09.00 tot 12.00 uur

 

Investering in de opleiding
Inschrijfgeld 125,00
Lesgeld 995,00
Lesboek 55,00
Examengeld 115,00

Bij betaling in 5 maandelijkse termijnen wordt het lesgeld met 10% verhoogd. De termijnen worden via een automatische incasso rond de 15e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.

Onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden.
Minimale deelname van 4 cursisten.

Materialen en producten praktijklessen!
Om een goede allround nagelstyliste te worden moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Je kan alle materialen en producten zelf aanschaffen. Maar wij bieden ook diverse voor jouw maat samengestelde basispakketten aan, waarmee je meteen thuis aan de slag kan. Daardoor kan je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen en meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.