Pedicure turbo opleiding

Ben jij al schoonheidsspecialiste? En wil jij je salon uitbreiden met pedicure behandelingen?

Of ben jij goed in staat de theorie thuis eigen te maken en te leren? Wil jij op korte termijn je eigen pedicure praktijk openen dan ben jij bij deze pedicure turbo opleiding aan het juiste adres en is het mogelijk dit zelfs binnen 6 maanden te realiseren.

In onze pedicure opleiding turbo leren wij jou in 6 maand de fijne kneepjes van het vak. Nagels knippen, eelt snijden, kloven behandelen, likdoorns verwijderen, ingroeiende nagels behandelen, mycose nagels behandelen. Én hoe zet je jouw eigen praktijk op. Kortom pedicure is een dankbaar en veelzijdig beroep.

 • Omschrijving
 • Inhoud
 • Opleidingsdata
 • Kosten
 • Impressie

In onze pedicure opleiding turbo leren wij jou in 6 maand de fijne kneepjes van het vak. Nagels knippen, eelt snijden, kloven behandelen, likdoorns verwijderen, ingroeiende nagels behandelen, mycose nagels behandelen. Én hoe zet je jouw eigen praktijk op. Kortom pedicure is een dankbaar en veelzijdig beroep.

Tijdens de opleiding leer je ook welke klachten je als Pedicure zelf mag behandelen en wanneer je in de zorgketen moet doorverwijzen. Als Pedicure kun je het beroep op vele manieren uitoefenen:
– een eigen praktijk aan huis
– ambulant, bij cliënten thuis
– in combinatie met het beroep schoonheidsspecialiste
– als deeltaak bij het hoofdberoep zieken- of bejaardenverzorger
– bij bedrijven, waaraan een pedicuresalon is verbonden, zoals schoenenzaken of schoonheidssalons
– als assistent bij een zelfstandig Pedicure
– als Pedicure in ziekenhuizen of psychiatrische inrichtingen.

Kortom, Pedicure is een beroep met veel mogelijkheden. De vraag naar goede Pedicures neemt, volgens diverse brancheonderzoeken, toe. Nederland vergrijst en steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging.

Wij werken uitsluitend met kleine groepen, maximaal 10 cursisten in de praktijklessen. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en praktijkgericht onderwijs. Onze opleiding tot Pedicure wordt ondersteund door de Branche organisatie ProVoet.

Opleidingsduur en intensiteit
De pedicure opleiding duurt ongeveer 6 maand. Je gaat dan 1 dagdeel à 3 uur per week naar school en daarnaast heb je nog huiswerk van gemiddeld 2 tot 3 uur per dag.
Verspreid over het opleidingsjaar volgt de opleiding de schoolvakanties.

Toegankelijk voor iedereen!
De turbo opleiding pedicure is toegankelijk voor schoonheidsspecialistes met een landelijk erkend diploma. Je moet wel in staat zijn om zelfstandig de theorie te leren.

Studieprogramma
De opleiding pedicure is onderverdeeld in een theoriegedeelte, een gedeelte ondernemen en een praktijkgedeelte. Thuis studeert u de theorie en bij ons volgt u 14 dagdelen praktijklessen.

Theorie
U studeert thuis de theorie van de opleiding en omvat de volgende 4 onderdelen:|
1.  De algemene anatomie en fysiologie
2.  Specifieke anatomie en pathologie
3.  Theorie van de praktijk
4.  Hygiëne, Arbo en Milieu
U sluit dit onderdeel af met 4 theorie examens.

Ondernemen
Voor het onderdeel ondernemen is het verplicht om een portfolio te maken. U krijgt van ons de informatie thuisgestuurd, zodat u weet aan welke eisen het portfolio moet voldoen. U maakt thuis de opdrachten en levert deze opdrachten in 1 keer in per mail, zodat de docent de opdrachten kan nakijken. U ontvangt maximaal 1 keer een correctie en u sluit dit onderdeel af met een mondeling examen.

Praktijk
Kaledi organiseert 14 praktijkdagdelen. Tijdens de praktijkdagen wordt u begeleid door onze vakbekwame praktijkdocenten en wordt er les gegeven volgens de richtlijnen. U leert hier hoe u een anamnese afneemt, hoe u blauwdrukken maakt en hoe u een pedicurebehandeling uitvoert.
Voor de praktijkdagen dient u zelf voor een model te zorgen. Voor dit onderdeel dient u thuis wel te oefenen. U sluit dit onderdeel af met een praktijkexamen, waarin u 90 minuten de tijd hebt voor een complete behandelingen.

Vrijstellingen
Ben je in het bezit van een diploma schoonheidsspecialiste en/of een middenstandsdiploma dan heb je recht op vrijstelling voor een aantal onderdelen. Heb je een diploma verzorgende met een onderdeel anatomie en fysiologie, dan heb je wellicht ook vrijstelling voor dit onderdeel.

Studiemateriaal
Wanneer je gaat deelnemen aan de basisopleiding Pedicure hoort daarbij een zeer uitgebreide materialenpakket bij om de behandelingen te kunnen uitvoeren. Verder wordt er gebruikt gemaakt van de studieboeken van zoals de algemene anatomie en fysiologie, specifieke anatomie en pathologie, theorie van de praktijk, de blauwdruk interpreteren en Hygiëne, Arbo en Milieu. Dit zijn zeer overzichtelijke en praktische studieboeken.

 • anatomie, fysiologie en pathologie
 • specifieke anatomie en fysiologie
 • materialenkennis: apparatuur, werkstoffen, hulpmiddelen
 • de inrichting van een praktijk
 • hygiëne, arbo en milieu, zowel in theorie als praktijk
 • de code van het voetverzorgingsbedrijf
 • anamnese afnemen
 • blauwdrukken maken en beoordelen
 • nagels knippen
 • eelt snijden
 • mycose nagels behandelen
 • likdoorns verwijderen
 • ingegroeide nagels behandelen
 • kloven behandelen
 • ondernemen
 • 1x per jaar extra praktijkervaring opdoen tijdens het pedicuren voor de voedselbank
LesdagStart datumlocatielestijden
maandagavond2 maart 2020Deurningen19.00 tot 20.00 uur
woensdagochtend7 oktober 2020Deurningen  9.00 tot 12.00 uur
Investering
Inschrijfgeld125,00
Lesgeld1.595,00
Examengeld1.030,00
Boeken195,00
Materialenpakket*495,00
Optionele kosten
Lessen ondernemen395,00
Boek ondernemen45,00

Mogelijkheid tot betaling van lesgeld in 6 gelijke maandelijkse termijnen door middel van automatische incasso.

Onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden. Minimale deelname van 6 cursisten
*Materiaalkosten zijn afhankelijk van welke materialen u reeds in uw praktijk gebruikt.

Kaledi Kalender:
06
apr
06 apr @ 19:00 – 21:00
15
apr
15 apr @ 10:00 – 21:00
16
apr
16 apr @ 10:00 – 16:00
24
jun
21
sep
21 sep @ 09:00 – 16:00