Home » Opleidingen » Opleiding Schoonheidsspecialiste

Opleiding Schoonheidsspecialiste

Altijd al schoonheidsspecialiste willen worden, maar de stap nooit gezet?

In onze opleiding schoonheidsspecialiste leer een mooie en gezonde huid te creëren die iedereen laat stralen.  Een afwisselend beroep waarin je steeds weer nieuwe mensen ontmoet. Je behandelt tieners met acné, laat een bruid op haar trouwdag stralen en helpt ouderen hun jeugdige uitstraling behouden. Vind je het een uitdaging om het uiterlijk van mensen te verzorgen, zodat zij zich een mooier, gezonder en tevreden mens voelen? Kies dan voor onze opleiding schoonheidsspecialiste!

Word schoonheidsspecialist(e) en bepaal je eigen opleidingstempo!

Onze opleiding schoonheidsspecialiste is een modulaire opleiding bestaande uit:
– de module gelaatsbehandeling;
– de module lichaamsbehandeling;
– de module cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging;

Heb je van alle modules de praktijkexamens positief afgerond, dan ontvang je het diploma Schoonheidsspecialiste!

De opleiding tot schoonheidsspecialiste is flexibel. Dit betekent dat je elk moment kunt starten en dat de opleiding altijd doorgaat. De theorie leer je vanuit huis. Praktijkdagen worden periodiek ingepland.

Elke week wordt er praktijkles gegeven. Tijdens deze praktijklessen wordt ruimschoots aandacht besteed aan het opstellen van een behandelplan door middel van een gezicht- en/of lichaamsanalyse en het opbouwen van een passende behandeling. Alle exameneisen van het Branche Kwalificatiedossier zijn hierin verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je wordt opgeleid voor een ANBOS (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging) branche diploma.

Wat kun je na het behalen van de opleiding schoonheidsspecialiste?
Na het behalen van je vakdiploma kun je verzor­gende en ontspannende behandelingen geven voor gezicht en lichaam. Ook een cosmetische voetverzorging, manicurebehandeling en het ge­ven van make-up advies behoort tot je kunnen. Daarnaast adviseer je jouw klanten over de ver­schillende soorten behandelingen en producten. Met al deze kennis en vaardigheden kun je o.a.:
– een eigen praktijk starten
– gaan werken in een schoonheidssalon, wellnesscentrum of parfumerie.
– ook kun je aan de slag als vertegenwoordiger of trainer van een cosmeticamerk.

Wat leer ik in deze opleiding?
Om goed en veilig te kunnen behandelen is een goede en praktische opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord schoonheidsbehandelingen uit te kunnen voeren. In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.

Vooropleiding nodig?
Je hebt geen vooropleiding nodig om de opleiding tot schoonheidsspecialiste te doen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is wèl gewenst.
Het niveau van de opleiding tot schoonheidsspecialiste is vergelijkbaar met MBO niveau 3. Generieke vakken als Nederlands, Engels en rekenen zijn geen onderdeel van deze opleiding.

Opleidingsintensiteit en -duur
Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 62 contacturen en gemiddeld 2 à 3 uur per week aan zelfstudie.
De studieduur van deze opleiding is afhankelijk van hoe snel jij door de lesstof en praktijkdagen gaat. Je kunt de opleiding in enkele maanden afronden. Maar werk je ernaast, dan heb je waarschijnlijk meer tijd nodig. Gemiddeld doen onze studenten 5 tot 10 maanden over deze opleiding en studeren ze 2 à 3 uur per week. Verspreid over het opleidingsjaar volgt de opleiding de schoolvakanties.

Theorie
Je start direct na aanmelding met de theorie. De theorie van de opleiding doe je thuis op eigen tempo met behulp van de theorie boeken. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens.

Praktijk
Wij werken uitsluitend met kleine groepen, maximaal 10 cursisten in de praktijklessen. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en praktijkgericht onderwijs. Elke praktijkles wordt er geoefend op modellen, zodat je de volledige studietijd op school zelf kan benutten.
Je gaat 23 weken 1 avond per week (van 19.00 tot 22.00) naar school.

Studiemateriaal Theorie
Voor de theorie maak je gebruik van de lesboeken van Beauty Level.

Materialen en producten praktijklessen!
Om een goede schoonheidsspecialiste te worden moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig.

Vrijsteling praktijklessen
Heb je bij Kaledi Beauty Academy de module(s) gelaatsbehandeling, lichaamsbehandeling en/of cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging gevolgd, dan hoef je de praktijklessen voor deze module(s) uiteraard niet opnieuw te volgen. Om je goed voor te bereiden op de praktijkexamens is het wel gewenst om de proefexamens van de modules te volgen.

Examens branche erkend diploma
Examens zullen worden afgenomen door Exuive. Je moet 5 keer een theorie examen en 3 keer een proeve van bekwaamheid afleggen. De proeven van bekwaamheid zijn: behandeling gelaat, behandeling lichaam, behandeling cosmetische hand en voet.
Na het behalen van alle theorie- en praktijkexamens ontvang je het branche erkende diploma Schoonheidsspecialiste op NLQF 3 niveau.

Met dit branche diploma kun je:
– Het lidmaatschap van de ANBOS aanvragen
– Registeren in het SKIN-register
– Starten met de branche erkende opleiding schoonheidsspecialiste allround
– Starten met opleidingen voor de specialistische behandelingen
– Met de registratie in het SKIN-register en de juiste branche erkende specialisatie diploma’s kan je behandelingen
aanbieden die vergoed worden.

 • anatomie, fysiologie en pathologie
 • specifieke anatomie en fysiologie
 • materialenkennis: apparatuur, werkstoffen, hulpmiddelen
 • de inrichting van een salon
 • hygiëne, arbo en milieu, zowel in theorie als praktijk
 • de code van de schoonheidsspecialiste
 • anamnese afnemen
 • huidanalyse
 • massages
 • gelaatbehandeling
 • lichaamspakkingen
 • cosmetische handverzorging
 • cosmetische voetverzorging
Lesdag Start datum lestijden
dinsdagavond  24 september 2024 19.00 tot 22.00 uur
Investering in de opleiding
Inschrijfgeld 125,00
Lesgeld 2.495,00
Lesboeken 469,00
Examengeld erkend diploma 1.680,00
Materialenpakket 1.275,00
*Licentie online leeromgeving 250,00

*De licentie online leeromgeving hoeft niet verplicht afgenomen te worden.

Voor deze opleiding kan je bij het Twents Fonds voor Vakmanschap of Opijver een scholingscheque aanvragen.

Bij betaling in 10 maandelijkse termijnen wordt het lesgeld met 10% verhoogd. De termijnen worden via een automatische incasso rond de 15e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.

Onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden.
Minimale deelname van 5 cursisten.