Pedicure opleiding

Kaledi_STAP-budget_korting_op_jouw_opleiding Altijd al pedicure willen worden, maar de stap nooit gezet?

In onze pedicure opleiding leren wij jou in 10 maand de fijne kneepjes van het vak. Nagels knippen, eelt snijden, kloven behandelen, likdoorns verwijderen, ingroeiende nagels behandelen, mycose nagels behandelen. Én hoe zet je jouw eigen praktijk op. Kortom pedicure is een dankbaar en veelzijdig beroep.

 

 

 • Omschrijving
 • Inhoud
 • Opleidingsdata
 • Kosten
 • Impressie

Pedicure is een dankbaar en veelzijdig beroep. De Pedicure doet alles om de voet in een uitstekende conditie te brengen én te houden en geeft adviezen voor goed schoeisel. Daarnaast behandelt de Pedicure alle aan de voet voorkomende klachten, zoals eeltplekken, likdoorns, ingroeiende nagels en traumanagels. De Pedicure heeft vaak de eerste signaalfunctie bij bijvoorbeeld standafwijkingen van de voet en aandoeningen aan de huid. Om alle behandelingen goed te kunnen verrichten is een uitgebreide opleiding nodig. Tijdens de opleiding leer je ook welke klachten je als Pedicure zelf mag behandelen en wanneer je in de zorgketen moet doorverwijzen.

Als Pedicure kun je het beroep op vele manieren uitoefenen:
– een eigen praktijk aan huis
– ambulant, bij cliënten thuis
– in combinatie met het beroep schoonheidsspecialiste
– als deeltaak bij het hoofdberoep zieken- of bejaardenverzorger
– bij bedrijven, waaraan een pedicuresalon is verbonden, zoals schoenenzaken of schoonheidssalons
– als assistent bij een zelfstandig Pedicure
– als Pedicure in ziekenhuizen of psychiatrische inrichtingen

Kortom, Pedicure is een beroep met veel mogelijkheden. De vraag naar goede Pedicures neemt, volgens diverse brancheonderzoeken, toe. Nederland vergrijst en steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging.

Persoonlijk en praktijkgericht
Wij werken uitsluitend met kleine groepen, maximaal 10 cursisten in de praktijklessen. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en praktijkgericht onderwijs. Onze opleiding tot Pedicure wordt ondersteund door de Branche organisatie ProVoet.

Opleidingsduur en intensiteit
De pedicure opleiding duurt ongeveer 10 maand. Je gaat dan 1 dagdeel à 3 uur per week naar school en daarnaast heb je nog huiswerk van gemiddeld 1 tot 3 uur per dag. Je moet tijdens de opleiding 10 uur stage lopen. Verspreid over het opleidingsjaar volgt de opleiding de schoolvakanties.

Theorie via E-learning
De theorie van de opleiding volg je thuis op eigen tempo via e-learning. Je kan op elk gewenst moment starten met de theorie.

Toegankelijk voor iedereen!
Het niveau van de opleiding kan je vergelijken meteen het niveau van een MBO 3 opleiding.

Ondernemen
Kaledi begeleidt je volledig in het gedeelte van de ondernemingsvaardigheden. Tijdens de Basisopleiding Pedicure maak je het portfolio ondernemen op niveau 4. Hiervoor krijg je 3 dagdelen les, tijdens deze lessen nemen we stap voor stap door waar jou portfolio aan dient te voldoen. Wat wordt er van je verwacht, waar kun je de gewenste informatie vinden etc. Je wordt hier van a tot z in begeleid door je coach.

Stage
Tijdens jouw opleiding moet je 10 uur stagelopen in een pedicure praktijk. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om een stageplek te vinden.

Studiemateriaal
Wanneer je gaat deelnemen aan de basisopleiding Pedicure hoort daarbij een zeer uitgebreide materialenpakket bij om de behandelingen te kunnen uitvoeren. Verder wordt er gebruikt gemaakt van de studieboeken van zoals de algemene anatomie en fysiologie, specifieke anatomie en pathologie, theorie van de praktijk, de blauwdruk interpreteren en Hygiëne, Arbo en Milieu. Dit zijn zeer overzichtelijke en praktische studieboeken.

Examens
Examens zullen worden afgenomen door een branche erkend examenbureau. Je moet je 4 keer een theorie examen, 1 keer praktijkexamen en 1 keer een assessmentgesprek ondernemen afleggen. Bij voldoende deelname, vinden de theorie examens op onze les locatie plaats.

Geslaagd?
Dan ontvang je het branche diploma Pedicure.
Met het branche diploma kan je je registeren bij ProVoet en kan je verder studeren voor Medisch Pedicure. Alleen met het branche diploma kun je verder studeren voor Medisch Pedicure en vergoede voetverzorging aanbieden.

 • anatomie, fysiologie en pathologie
 • specifieke anatomie en fysiologie
 • materialenkennis: apparatuur, werkstoffen, hulpmiddelen
 • de inrichting van een praktijk
 • hygiëne, arbo en milieu, zowel in theorie als praktijk
 • de code van het voetverzorgingsbedrijf
 • anamnese afnemen
 • blauwdrukken maken en beoordelen
 • Nagels knippen
 • eelt snijden
 • mycose nagels behandelen
 • likdoorns verwijderen
 • ingegroeide nagels behandelen
 • Kloven behandelen
 • Ondernemen niveau 4
Lesdag Start datum Locatie Lestijden
woensdagochtend  20 september 2023 Deurningen  09.00 tot 12.00 uur
woensdagavond  20 september 2023 Deurningen  19.00 tot 22.00 uur
Investering    
Inschrijfgeld 125,00
Lesgeld 2.395,00
Examengeld 1.060,00
Boeken 397,00
Materialenpakket** va € 484,00

Werkkleding en schoenen zijn niet inbegrepen bij het materiaalpakket. Mogelijkheid tot betaling van lesgeld in 12 gelijke maandelijkse termijnen door middel van automatische incasso. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen door derden. Minimale deelname van 6 cursisten **Het materialenpakket wordt rechtstreeks besteld bij de groothandel en de groothandel zal rechtstreeks aan u factureren. De kosten van het materialenpakket is excl. btw. Het materialenpakket bestaat uit materialen en producten zorgvuldig samengesteld op basis van onze praktijkervaringen. Omdat wij garanderen dat onze opleidingen van kwalitatief hoogwaardig niveau zijn, is het gebruik van het materialenpakket verplicht.

Kaledi Kalender:
23
mrt
23 mrt @ 10:00 – 16:00
06
apr
06 apr @ 10:00 – 16:00
19
apr
19 apr @ 10:00 – 20:00
05
jun
05 jun @ 19:00 – 22:00
08
jun
08 jun @ 10:00 – 16:00
06
sep
06 sep @ 19:00 – 22:00
18
sep
18 sep @ 19:00 – 22:00
20
sep
20 sep @ 19:00 – 22:00
21
sep
21 sep @ 09:30 – 16:00