Website

Template V3
Home » Studiedagen

Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn een hele uitdaging maar ook heel dankbaar om te behandelen! Hoe kan je een goede nabehandeling geven en voorkomen dat de nagel opnieuw gaat ingroeien?

Ingroeiende nagels zijn een enorm probleem en veroorzaken meestal heel veel pijn en ongemak. Vroeger behandelde de huisarts dit zelf of stuurde door naar het ziekenhuis. Veelal met een drastisch of onvoldoende resultaat. De genomen maatregelen waren vaak heftig en het resultaat op lange termijn was lang niet altijd voldoende.
De pedicure kan deze problematiek een grote rol kan spelen. Vaak al in een zeer vroeg stadium herkent de pedicure het ontstaan van een ingroeiende teennagel. De pedicure is vervolgens zeer goed in staat de juiste behandeling toe te passen, afgepast op de problematiek en de algehele toestand van de cliënt (denk aan Risicopatiënten, kinderen, etc.).

De toegepaste behandelingen zorgen in de regel voor directe pijnverlichting en vaak wordt ook voorkomen dat het probleem terugkomt. De juiste behandeling gaat hierbij gepaard met het juiste thuisadvies. Kortom een zeer grote maar vooral ook dankbare taak voor de pedicure. Tijdens de opleidingen wordt vooral gekeken naar de toets termen en competenties die men moet kennen tijdens het examen. Hierdoor leert men slechts enkele technieken. Deze themadag gaat daarom veel dieper op de stof in. We laten alle facetten van de ingroeiende teen nagel aan bod komen. Na deze themadag kent u het hele scala aan behandelmethodes en nabehandelingen om recidiven te voorkomen. Tevens zullen wij behandelen wat confectie hulpmiddelen en op maat gemaakte hulpmiddelen kunnen doen bij het voorkomen van recidiven. Inhoud van de studiedag

  • Anatomie van de nagel
  • Oorzaken (pseudo) Unguis Incarnatus
  • Hypertrofische nagel
  • Effect van schoeisel
  • Behandelmethodes Wigexcisie Fenolisatie
  • Verschillen in alle beschikbare behandel methodes
  • Naspan nagelbeugeltechniek
  • Ortheses als hulpmiddel bij recidive
Lesdag Start datum locatie lestijden
donderdag 30 mei 2024 Deurningen 10.00 tot 16.00 uur
Studiedag € 145,00

Onze studiedagen zijn vrijgesteld van btw. Minimale deelname van 6 cursisten.

Website

Template V3
Home » Studiedagen

Orthesiologie

Het doel van de cursus orthesiologie is het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Deze drukplekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Het verantwoord leren toepassen van orthesiologie is voor u als (medisch) pedicure van groot belang om cliënten, die dergelijke voetproblemen hebben, op een professionele wijze te kunnen helpen.

Het doel van de studiedag orthesiologie is het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Deze drukplekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Het verantwoord leren toepassen van orthesiologie is voor u als (medisch) pedicure van groot belang om cliënten, die dergelijke voetproblemen hebben, op een professionele wijze te kunnen helpen.
Na de cursus orthesiologie is de (medisch) pedicure in staat om op professionele en verantwoorde wijze pijnpunten aan de voet te ontlasten door middel van een zelf vervaardigde siliconenorthese. U moet rekening kunnen houden met risicopatiënten, cliënten met huidproblemen en orthopedische aandoeningen aan de voet. Het kunnen opsporen van de oorzaak van pijnpunten, het geven van de juiste adviezen en/of kunnen door verwijzen naar andere disciplines behoort ook tot de beroepscompetenties.

Tijdens de cursus wordt het behandelen van de volgende onderdelen aangeleerd:
– een statische en dynamische blauwdruk maken en beoordelen
– een podobaroscoop gebruiken
– een anamnese afnemen
– een schoeninspectie uitvoeren
– een orthese vervaardigen
– materiaalkennis
– modelleren, aanbrengen en afwerken van een orthese
– duidelijke instructies en advies geven volgens de richtlijnen over het gebruik van de orthese
– de orthesebehandeling evalueren en indien nodig doorverwijzen naar andere disciplines

Lesdag Datum Locatie Lestijden
maandag 26 februari 2024 Deurningen  9.30 tot 16.00 uur

 

Studiedag € 175,00

Onze studiedagen zijn vrijgesteld van btw.
Minimale deelname van 6 cursisten.

Website

Template V3
Home » Studiedagen

Nagelbeugels

Nagelregulatie; Het doel van de cursus nagelregulatie (nagelbeugels) is het behandelen van specifieke nagelproblemen zoals ingroeiende nagels, vormverandering van de nagelplaat en de meest gangbare nagelregulatietechnieken. Ook zullen diverse frezen, die men kan toepassen bij nagelwalproblemen, aan de orde komen. Het verantwoord leren toepassen van nagelregulatie is voor u als (medisch) pedicure van groot belang om cliënten, die dergelijke voetproblemen hebben, op een professionele wijze te kunnen helpen.

Na de studiedag nagelregulatie is de (medisch) pedicure in staat om op professionele en verantwoorde wijze specifieke nagelproblemen, zoals ingroeiende nagels, vormverandering van de nagelplaat en de meest gangbare nagelregulatietechnieken te behandelen. U moet rekening kunnen houden met risicopatiënten, cliënten met huidproblemen en orthopedische aandoeningen aan de voet. Het kunnen opsporen van de oorzaak van pijnpunten, het geven van de juiste adviezen en/of kunnen door verwijzen naar andere disciplines behoort ook tot de beroepscompetenties. Er zijn verschillende nagelregulatietechnieken en tijdens deze studiedag leren wij jullie het plaatsen van een plakbeugel en draadbeugel, zoals het veertje, de ross-fraser techniek. En na deze dag ben je als pedicure in staat om elke gewenste nagelbeugel te plaatsen, en bij elke soort nagelprobleem de juiste nagelbeugeltechniek toe te passen.. Tijdens de cursus wordt het behandelen van de volgende onderdelen aangeleerd: – diverse nagelziekten/nagelafwijkingen – nagelwalproblemen – afnemen van een anamnese – vaststellen van indicatie/contra-indicatie – behandelen van nagelafwijkingen – groeistoornissen verhelpen door middel van minstens drie regulatietechnieken – cliënten voorlichten en adviseren

Lesdag Datum Locatie Lestijden
maandag  25 maart 2024 Deurningen  van 09.30 tot 16.00 uur

 

Studiedag € 175,00

Tijdens deze studiedag maak je gebruik van het materiaal van Kaledi. Na afloop van de studiedag kun jezelf bepalen welke nagelbeugeltechniek je wilt toepassen en wat je daarvoor moet aanschaffen. Onze studiedagen zijn vrijgesteld van btw. Minimale deelname van 6 cursisten.