Home » Studiedagen » Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn een hele uitdaging maar ook heel dankbaar om te behandelen! Hoe kan je een goede nabehandeling geven en voorkomen dat de nagel opnieuw gaat ingroeien?

Ingroeiende nagels zijn een enorm probleem en veroorzaken meestal heel veel pijn en ongemak. Vroeger behandelde de huisarts dit zelf of stuurde door naar het ziekenhuis. Veelal met een drastisch of onvoldoende resultaat. De genomen maatregelen waren vaak heftig en het resultaat op lange termijn was lang niet altijd voldoende.
De pedicure kan deze problematiek een grote rol kan spelen. Vaak al in een zeer vroeg stadium herkent de pedicure het ontstaan van een ingroeiende teennagel. De pedicure is vervolgens zeer goed in staat de juiste behandeling toe te passen, afgepast op de problematiek en de algehele toestand van de cliënt (denk aan Risicopatiënten, kinderen, etc.).

De toegepaste behandelingen zorgen in de regel voor directe pijnverlichting en vaak wordt ook voorkomen dat het probleem terugkomt. De juiste behandeling gaat hierbij gepaard met het juiste thuisadvies. Kortom een zeer grote maar vooral ook dankbare taak voor de pedicure. Tijdens de opleidingen wordt vooral gekeken naar de toets termen en competenties die men moet kennen tijdens het examen. Hierdoor leert men slechts enkele technieken. Deze themadag gaat daarom veel dieper op de stof in. We laten alle facetten van de ingroeiende teen nagel aan bod komen. Na deze themadag kent u het hele scala aan behandelmethodes en nabehandelingen om recidiven te voorkomen. Tevens zullen wij behandelen wat confectie hulpmiddelen en op maat gemaakte hulpmiddelen kunnen doen bij het voorkomen van recidiven. Inhoud van de studiedag

  • Anatomie van de nagel
  • Oorzaken (pseudo) Unguis Incarnatus
  • Hypertrofische nagel
  • Effect van schoeisel
  • Behandelmethodes Wigexcisie Fenolisatie
  • Verschillen in alle beschikbare behandel methodes
  • Naspan nagelbeugeltechniek
  • Ortheses als hulpmiddel bij recidive
Lesdag Start datum locatie lestijden
donderdag 30 mei 2024 Deurningen 10.00 tot 16.00 uur
Studiedag € 145,00

Onze studiedagen zijn vrijgesteld van btw. Minimale deelname van 6 cursisten.