Home » Studiedagen » Nagelbeugels

Nagelbeugels

Nagelregulatie; Het doel van de cursus nagelregulatie (nagelbeugels) is het behandelen van specifieke nagelproblemen zoals ingroeiende nagels, vormverandering van de nagelplaat en de meest gangbare nagelregulatietechnieken. Ook zullen diverse frezen, die men kan toepassen bij nagelwalproblemen, aan de orde komen. Het verantwoord leren toepassen van nagelregulatie is voor u als (medisch) pedicure van groot belang om cliënten, die dergelijke voetproblemen hebben, op een professionele wijze te kunnen helpen.

Na de studiedag nagelregulatie is de (medisch) pedicure in staat om op professionele en verantwoorde wijze specifieke nagelproblemen, zoals ingroeiende nagels, vormverandering van de nagelplaat en de meest gangbare nagelregulatietechnieken te behandelen. U moet rekening kunnen houden met risicopatiënten, cliënten met huidproblemen en orthopedische aandoeningen aan de voet. Het kunnen opsporen van de oorzaak van pijnpunten, het geven van de juiste adviezen en/of kunnen door verwijzen naar andere disciplines behoort ook tot de beroepscompetenties. Er zijn verschillende nagelregulatietechnieken en tijdens deze studiedag leren wij jullie het plaatsen van een plakbeugel en draadbeugel, zoals het veertje, de ross-fraser techniek. En na deze dag ben je als pedicure in staat om elke gewenste nagelbeugel te plaatsen, en bij elke soort nagelprobleem de juiste nagelbeugeltechniek toe te passen.. Tijdens de cursus wordt het behandelen van de volgende onderdelen aangeleerd: – diverse nagelziekten/nagelafwijkingen – nagelwalproblemen – afnemen van een anamnese – vaststellen van indicatie/contra-indicatie – behandelen van nagelafwijkingen – groeistoornissen verhelpen door middel van minstens drie regulatietechnieken – cliënten voorlichten en adviseren

Lesdag Datum Locatie Lestijden
maandag  25 maart 2024 Deurningen  van 09.30 tot 16.00 uur

 

Studiedag € 175,00

Tijdens deze studiedag maak je gebruik van het materiaal van Kaledi. Na afloop van de studiedag kun jezelf bepalen welke nagelbeugeltechniek je wilt toepassen en wat je daarvoor moet aanschaffen. Onze studiedagen zijn vrijgesteld van btw. Minimale deelname van 6 cursisten.